Skip to main content

De actieve tillift

De eerste van de twee groepen mobiele tilliften zijn actieve tilliften, ook wel sta-liften genoemd. Het woord zegt het al, er wordt vanuit gegaan, dat de gebruiker een beperkte sta-functie heeft en kan staan in de tillift. De tillift helpt de gebruiker met een rugband, vanuit een zittende positie tot staan, bijvoorbeeld vanuit uw rolstoel of vanaf het toilet. Al staande wordt u verplaatst, waarbij uw knieën rusten tegen een kniesteun. Hierdoor is de transfer erg comfortabel en niet inspannend.

Praktisch voor de toiletgang

Deze tilvoorziening is erg praktisch voor de toiletgang, omdat de broek en onderkleding makkelijk zijn te verschuiven, terwijl u in de sta-lift staat. Let wel; zonder een gezonde sta-functie is de sta-lift absoluut niet geschikt en erg onveilig. CVA patiënten behoren bijvoorbeeld tot de risicogroep om gebruik te maken van de actieve sta-lift. In veel gevallen is de stalift maar voor een beperkte duur geschikt en moet daarna overgegaan worden naar een passieve tillift. Deze kan eventueel gebruikt worden met een toiletband. Echter in de meeste situaties lukt tillen met een passieve lift en een toiletband niet meer, als de actieve sta-lift al niet veilig of werkbaar meer is.

Gebruik van sta-lift

Het veilig gebruiken van een sta-lift is belangrijk, daarom verwijzen u ook graag door naar deze extra informatie. Daarnaast adviseren wij u om altijd een ergotherapeut te betrekken bij uw persoonlijke situatie. De ergotherapeut kan samen met u beoordelen of de sta-lift nog geschikt voor u is. Mocht dat onverhoopt niet meer zo zijn, dan kan mogelijk de tilbeugel van Tiltechniek nog een alternatief zijn, voordat u tenslotte moet overgaan op een passieve tillift.

Vraag hieronder een vrijblijvende prijsopgave aan van een sta-lift.

Vul uw naam in
Vul uw email adres in
Please write a subject for your message.
Invalid Input
Bent u een robot?

Actieve Tillift Uit Stoel

Actieve Tillift Uit Stoel

Stalift In En Uit Bed

Stalift In En Uit Bed

Stalift Voor Toiletgebruik

Stalift Voor Toiletgebruik

 

Contact

Advies over mobiele tilliften, plafondliften, wandliften of lichaamsondersteuning, of de WMO / PGB? Neem contact op.