Skip to main content

Wandliften

Plafondliften en mobiele tilliften zijn, over het algemeen, goed bekend en worden in Nederland veel gebruikt. Daarnaast is er nog een ander tilsysteem. Hiervan zijn weinig mensen op de hoogte en toch is het prima toepasbaar in vele situaties: de wandlift.

De wandlift is een tilsysteem dat zich in de groep bevindt tussen een plafondlift en een mobiele tillift. WandliftBijvoorbeeld; als een plafondlift geen optie is, omdat het niet kan of mag en u er absoluut geen extra obstakel op wielen in uw (slaap)kamer bij wilt hebben. De muurgemonteerde wandlift is dan mogelijk een goed alternatief. De wandlift is een soort zwenklift en maakt een draaiende links/rechts beweging (zie onderstaande foto's). De begin- en eindpunten van de verplaatsing bevinden zich precies in de straal van de draaibeweging (dat is een denkbeeldige cirkel).

De hefarm van de wandlift is in lengte verstelbaar. Na plaatsing aan de muur, wordt de hefarm op de goede lengte voor u afgesteld. De draagarm bedient u met een bedrade handbediening, hierdoor kunt u tillen. Het stijgen en dalen van de gebruiker gebeurt dus electrisch en is geschikt gemaakt voor gebruik in droge èn natte ruimtes, zoals in de badkamer. Nadat de gebruiker electrisch omhoog is getild, wordt deze met een handmatige zwenkbeweging, bijvoorbeeld, eenvoudig uit bed naar een (douche-/toilet-) rolstoel getild. Omdat de draaibeweging handmatig verloopt, is de wandlift alleen geschikt voor gebruik onder begeleiding van een hulpverlener.

Leuk om te vertellen is, dat de wandlift uitneembaar en draagbaar is. Het betekent dat u wandsteunen kunt plaatsen op verschillende locaties. De wandlift kunt u meenemen en in de betreffende wandsteun aankoppelen. Hierdoor kunt u met één tilsysteem op meerdere plaatsen tillen. Bijvoorbeeld: verschillende verdiepingen of een tweede (vakantie)adres.

De wandlift wordt ook veel gebruikt bij een jacuzzi, juist omdat die vaak buiten staat. Ook is een jacuzzi niet onderrijdbaar, dus niet geschikt voor het tillen met een mobiele tillift.

Wandlift In Slaapkamer

Wandlift In Slaapkamer

Wandlift In Badkamer

Wandlift In Badkamer

Wandlift Naar Jacuzzie

Wandlift Naar Jacuzzie

Verlengstuk voor wandlift

De wandlift maakt een vaste draaibeweging en is tijdens de transfer niet in lengte verstelbaar is, daarom heeft fabrikant Handi-Move een uniek verlengstuk ontwikkeld. Hiermee is het mogelijk om wel tijdens de transfer in diepte te variëren. Nu hoeven niet meer alle begin- en eindpunten precies in de cirkellijn van de draaibeweging te liggen en kun je, bijvoorbeeld, een gebruiker ook gemakkelijker in het bed (her-) positioneren.

Bevestiging wandlift en alternatieven

De wandlift wordt gewoonlijk met een wandsteun aan de muur bevestigd. Als de stevigheid van de muur onvoldoende is, zijn er echter andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld: het plaatsen van een bevestigingspaal van vloer tot plafond, daaraan wordt de wandsteun met de wandlift gemonteerd.

Verlengstuk Wandlift

Verlengstuk Wandlift

Wandlift Aan Paal

Wandlift Aan Paal

Wandlift Uitneembaar

Wandlift Uitneembaar

Wandlift Aan Buitenmuur

Wandlift Aan Buitenmuur

Budgetvriendelijke oplossing

Als een plafondlift te ingrijpend of te duur is en een mobiele tillift eigenlijk ook geen goede optie is. De wandlift is dan een prima alternatief voor een aantrekkelijke prijs. Zeker als er op meerdere plaatsen een tiloplossing nodig is en dat wordt opgelost door het verplaatsen van de wandlift tussen de verschillende wandsteunen. De wandlift is de ideale oplossing als u kiest voor ruimtebesparing en een beperkt budget.

Vraag hieronder een vrijblijvende prijsopgave aan van een wandlift.

Vul uw naam in
Vul uw email adres in
Please write a subject for your message.
Invalid Input

Contact

Advies over mobiele tilliften, plafondliften, wandliften of lichaamsondersteuning, of de WMO / PGB? Neem contact op.