Skip to main content

WMO tillift

Veel gehoord en gevraagd is de WMO tillift. Dit is geen derde soort, maar de benaming van een mobiele tillift die vergoed wordt door de gemeente, door de afdeling WMO. Kijk hier voor nadere informatie en tips omtrent de WMO en het PGB alternatief.

De WMO tillift die vergoed wordt door uw gemeente is een uitgeklede mobiele tillift, die in het contract met een plaatselijke verzamelleverancier door uw gemeente is opgenomen. Deze verzamelleverancier levert vaak ook uw rolstoel en overige hulpmiddelen in uw huis. De WMO tillift kan een actieve of passieve tillift zijn en wordt vaak in bruikleen door de gemeente aan u verstrekt. Nergens staat dat u een nieuwe tillift zult ontvangen, vaak betreft het een herverstrekking uit het depot van uw gemeente of de verzamelleverancier. 'In bruikleen' betekent ook dat u nooit de eigenaar bent of wordt, ondanks uw eigen bijdrage.

WMO lift zelf aankopen?

Aangezien de gemeente deze tilvoorziening, de WMO tillift, reeds in het complete WMO hulpmiddelencontract met de verzamelleverancier heeft opgenomen, zal de gemeente liever niet willen afwijken van deze keuze, een uit-onderhandelde tillift. Hier hebben ze de beste prijs over afgesproken en dat wordt geacht in het algemeen ook voor u adequaat te zijn. Toch kunt u er op bedacht zijn, dat dit vaak een standaard tillift is. Er zijn meestal kwalitatief veel betere tilliften in de markt verkrijgbaar. U kunt daarom ook kiezen voor het alternatief; middels het aanvragen van een PGB, de gemiddelde aankoopprijs van Euro 3.500 zelf besteden. U maakt dan uw eigen keuze voor een geschikte tillift en die past dus beter bij uw situatie. Uw eigen bijdrage aan het CAK voor een WMO tillift is steeds hetzelfde, ook al is de verstrekte WMO tillift een derdehandsje uit het depot. Steeds meer gebruikers rekenen het totaalbedrag van de jaarlijkse eigen bijdrage uit en komen tot de conclusie dat het voor hen goedkoper is om zelf rechtstreeks een mobiele tillift aan te kopen bij een fabrikant of importeur van tilliften. Via de verzamelleverancier blijken ze zelfs duurder uit te zijn, omdat deze er ook nog iets aan wil verdienen.

Vraag hieronder een vrijblijvende prijsopgave aan van een WMO tillift.

Vul uw naam in
Vul uw email adres in
Please write a subject for your message.
Invalid Input
Bent u een robot?

WMO Tillift

WMO Tillift

WMO Tillift Met Toiletband

WMO Tillift Met Toiletband

WMO Lift Vanaf De Grond

WMO Lift Vanaf De Grond

Contact

Advies over mobiele tilliften, plafondliften, wandliften of lichaamsondersteuning, of de WMO / PGB? Neem contact op.